Sterren kijken in Nieuw Zeeland

Sterren kijken in Nieuw Zeeland

Dat we een onderdeel zijn van een groot geheel is algemeen bekend. Hoe het voelt om een klein stukje te ervaren van hoe groot dat geheel is, dat geeft het een andere dimensie.

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ontdekken met de auto. Ergens lazen we dat Lake Tekapo een goede plek was om ook eens omhoog te kijken. Dat klonk goed en zo boekten we een observatie tour bij Earth & Sky om tussen de sterren te dwalen voor € 87,- p.p..
Lake Tekapo is een prachtige plek, met Mount John als topper. Deze berg schijnt het beste zicht op ons sterrenstelsel te bieden. Schijnt, want de avond van onze tour was de wind erg opstandig en mochten we de berg niet op. Tour gecanceld. Jammer.

Sterren kijken Earth & Sky

Wij mochten na dit nieuws nog 15 minuten rijden naar ons motel in Burkes Pass. Starend in het donker voelde ik de teleurstelling groeien. Ik had er zo enorm naar uitgekeken. Naar de mooiste sterrenhemel turen staat erg hoog op mijn bucketlist.

Dat gevoel verdween direct toen we de auto uitstapten. Waar de wolken en wind de sterrenhemel verstopten bij Lake Tekapo, gaf Burkes Pass ons een uitzicht waar we nog steeds niet de juiste woorden voor kunnen vinden.

Elkaar vasthouden omdat we niet wilden vallen. Blik op oneindig de lucht in. Zo had ik het nog niet eerder gezien. De melkweg openbaarde zich en de vallende sterren dansten om elkaar heen. Op dat moment mochten wij de magie van het heelal aanschouwen. Het gevoel van oneindigheid en grootsheid, machteloosheid en verbondenheid gevat in een blik omhoog.

Absoluut een hoogtepunt. Gewoon in het wild. Gratis zelfs.
Sterren kijken in Nieuw Zeeland, wat is dat prachtig!

Mount John Lake Tekapo Nieuw Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *