Do It Yourself Great Ocean Road

Do It Yourself Great Ocean Road

(deze blog kan het beste gelezen worden in de laatste versie van Google Chrome) 🙂

Voor dat we begonnen aan onze reis van zes maanden had ik al behoorlijk wat van de wereld gezien. Regelmatig maakte ik uitstapjes naar de mooist plekken op aarde.  In mijn lunchpauzes reisde ik naar de meest exotische plekken of naar enorm afgelegen plekken. Met Google street view stond ik binnen een paar seconde midden in de Canadese wildernis of keek ik uit over een blauwe zee op een prachtige plek in Hawaii. Ik hoef helemaal nooit meer in een vliegtuig te stappen, dacht ik wel eens. Kijk zelf maar eens hier in Zuid-Afrika, Kirstenbosch National Botanical Garden of in Alaska, Dalton Highway of hier in Noorwegen.

Niets is minder waar. Het is natuurlijk hartstikke leuk om je zo totaal ergens anders te wanen, voor even, maar de echte magie van een landschap ervaar je pas als je de wind in je gezicht voelt en er midden in staat. Wanneer je zelf onder die hoge overhangende rots staat, zelf door die groene jungle struint, zelf langs de weelderige rivieroevers vaart of zelf met je snorkel in de hand door het turquoise water waadt. Wat wij ook schrijven of fotograferen we kunnen je het werkelijke verhaal niet vertellen, daarvoor zal je toch echt zelf een keer op pad moeten.

Ik had al wel wat mooie foto’s gezien van de prachtige krijtsteen kusten langs de Great Ocean Road maar midden tussen de rotsen op het strand staan was toch wel iets bijzonders. Nu kan ik natuurlijk een langdradig verhaal houden over de pracht en praal op onze weg maar dat doe ik niet. Dit keer doen we het anders. Vandaag ervaar je de Great Ocean Road door er met ontzettend hoge snelheid naar toe te reizen. Zoals als ik ook deed. Maar dat betekent dus niet dat je er zelf niet meer naar toe hoeft gaan.

De Great Ocean Road begint hier in Warnambool. Kijk maar even op het bord. We moeten vanaf hier nog 39 kilometer rijden naar Port Campbell. Vanaf hier wordt de weg pas echt interessant. Tussen de bosjes door zie je de mooie kustlijn.  Waar je nu naar kijkt is Bay of Islands. Dit vonden wij eigenlijk indrukwekkender dan de bekende Twelve Apostles maar je hoort er veel minder over. Langs de hele weg (zie hier) tot aan Port Campbell National Park heb je prachtige uitzichtspunten waar je makkelijk even kan stoppen en rondwandelen.

Even de hoogtepunten op een rijtje:

 • London Bridge Arch (Er waren ooit twee ongelukkige toeristen die achterbleven op het gedeelte in zee na het instorten van de bridge, ze moesten gered worden met een helikopter)
 • Loch Ard Gorge (De moeite van het klimmen waard)
 • The Twelve Apostles (tegenwoordig nog maar acht)
 • Gibson Steps (voor mensen met goede benen)
 • Helicopter (in een heli zie je dit, hebben wij niet gedaan helaas)
 • The Grotto (niet te zien vanaf de weg dus je moet even de auto uit)
 • The Arch (ook de auto uit!)

Stap ook even uit in het Great Otway National Park om naar Triplet Falls en via prachtige weggetjes naar Cape Otway Lighthouse te gaan. Ook het laatste stuk van The Great Ocean Road vanaf Apollo Bay naar Torquay is zeer de moeite waard. De weg krult kilometers lang vlak langs de prachtige oceaan.

Zo zie je maar weer dat je toch aardig kan reizen zonder al dat gedoe met vliegtuigen maar in het echt is het wel veel mooier. Gelukkig hebben wij de foto’s nog.

There are 4 comments for this article
 1. Jeroen at 7:07 am

  Leuk stukje, bedankt voor de vluchtige “reis”! Ik droom hier zowaar toch even weg, achter mijn bureautje bij AANL! Werd helaas bruut ontwaakt door een telefoontje van een collega met een vraag, jammerrr. 😉 Nog veel plezier de laatste weken!

  Groetjes,

  Jeroen

  • Laurens
   Laurens at 2:17 am

   Thanks Jeroen, fijn dat je heel even ontsnapt bent aan de harde realiteit 🙂 Ik zal maar geen namen noemen van de mensen die jou het meest storen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *